Jobba hos oss

Välkommen att bli en i vårt team

Vi vill ha roligt på jobbet! Det ser vi som en förutsättning för att kunna göra ett bra arbete.
I dagsläget är vi ett 30-tal medarbetare med bred akademisk kompetens som tillsammans har många hundra års erfarenhet av att arbeta med undersökningar. Alla brinner vi för att ge våra uppdragsgivare rätt verktyg för att utveckla sina medarbetare, kunder och marknader.

När vi frågar våra kunder vad som kännetecknar oss svarar de med ord som kan sammanfattas i tre viktiga egenskaper: Professionella, Effektiva och Flexibla.  Det är egenskaper som vi är mycket stolta över att vårt varumärke förknippas med. Tillsammans arbetar vi för att ge våra kunder ”det lilla extra” i allt från bemötande till metod, analys och resultat.

Exjobb

Har du en spännande idé om ett exjobb som du tror skulle passa i våran branch så kontakta oss så ska vi försöka ge dig möjligheten att genomföra ditt arbete i en kreativ och stimulerande miljö.

På CMA får man jobba med statistik i verkligheten!

Jag går sista terminen på Statistik- och dataanalysprogrammet på Linköpings universitet och jobbar också deltid som resursanalytiker på CMA. Jag fick kontakt med CMA när en vän tipsade om att CMA behövde en statistiker på deltid. Det passade bra, för jag ville gärna testa mina kunskaper i verkligheten och få lite arbetslivserfarenhet, innan jag ska ta steget ut på arbetsmarknaden. CMA kollade med min handledare på universitetet att jag skulle vara lämplig för tjänsten. Det var okej att jag började jobba parallellt med studierna. När programansvarig svarade ja var jag på en kort intervju hos CMA och kort därefter började jag som ”kvalkollare”. Det innebär att kontrollerar att analysen som en annan statistiker har gjort är rätt i alla led, något som förstås är jätteviktigt innan man lämnar över en rapport till kunden.

När jag blivit varm i kläderna fick jag börja göra egna analyser i olika kundprojekt, med stöd av några erfarna statistiker på CMA. Det är aldrig några problem att få tips och hjälp, jag har fantastiska arbetskamrater som ställer upp i alla lägen. Jag fick också lära mig att jobba i SPSS istället för andra statistikprogram som vi använder på universitetet, men det gick ganska snabbt. En annan utmaning var att lära mig CMA:s olika interna mallar och system som används i rapporteringen till kund, men också det gick fint med stöd från kollegorna. Det som är så kul är att jag får jobba med statistik i verkligheten. Det handlar om att ta reda på vad folk tycker om olika saker och att jobba med det statistiskt.

Omta Moushe Ashak

Exjobb Våren 2015

Noggrannheten imponerade

Jag fick kontakt med CMA via min handledare på universitetet, som känner den personalansvariga på CMA. De behövde analytiker på halvtid och jag blev en av dem. Jag ville känna på hur det verkligen är att arbeta med statistik och det kändes som en perfekt chans.

Jag fick börja med att kvallkolla, det vill säga att kolla allt som en annan analytiker gjort. Det lärde mej ganska mycket om hur jobbet går till i det stora hela. Efter ett par veckor fick jag börja med egna projekt tillsammans med ett par olika projektledare.

Utmaningen tycker jag var att så snabbt som möjligt komma upp på banan och lära mej alla steg i hela den interna arbetsprocessen hos CMA. Varje arbetsplats är ju unik och CMA har som alla andra sina egna sätt att jobba. Det handlar både om att få en överblick och att lära sig detaljerna i varje del av processen. Något som snabbt blev tydligt var också hur viktigt det är att jobba mot deadlines på en sån här arbetsplats, samtidigt som allt förstås måste bli rätt. Detta kräver stor koncentrationsförmåga och noggrannhet av oss medarbetare.  Just noggrannheten tycker jag är imponerande, varenda pixel i en rapport kollas så att allt stämmer. Men kollegorna på CMA är erfarna och hjälper alltid till, även om de har massor att göra själva.

Jag tycker att CMA är en riktigt trevlig arbetsplats. Jobbet är självständigt och varierande och man får utveckla sin kompetens.

Patrik Östensson

Våren 2015

Telefonintervjuare

Vi söker löpande personal till vår avdelning för datainsamling, placerad i centrala Linköping.
Du arbetar med att genomföra telefonintervjuer i olika typer av projekt. Tidigare erfarenhet är meriterande och arbetet går med fördel att kombinera med universitetsstudier.
Vi erbjuder fast timlön.

Låter det intressant eller har du frågor? Hör av dig till: jobba@cmaresearch.se

Lediga tjänster

Om du är intresserad av kommande lediga tjänster som analytiker eller projektledare, mejla en intresseanmälan till jobba@cmaresearch.se